به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وب دا
آغاز پویش ملی سلامت با غربالگری بیماری های دیابت و پرفشاری خون در استان آذربایجان غربی
اولین جلسه ستاد اجرایی پویش ملی غربالگری بیماری های دیابت و پرفشاری خون با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار گردید.
روز چهارشنبه ۲۴ آبان ماه اولین جلسه ستاد اجرایی پویش ملی غرلبالگری بیماری های دیابت و پرفشاری خون برای ارتقاء برنامه سلامت خانواده در سطح استان با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، معاون بهداشت دانشگاه ، روسای دانشکده های بهداشت و پرستاری و مامایی ، حوزه معاونت درمان دانشگاه ، رئیس مرکز بهداشت ارومیه ، نمایندگانی از صدا و سیما، شهرداری ، دانشگاه آزاد و بیمه سلامت برگزار گردید.
دکتر ولی زاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در این جلسه اظهار داشت: تمامی ظرفیت های بهداشتی و درمانی کشور حدود سه سال صرف کنترل بیماری کرونا شد و پس از کنترل آن یکی از اهداف مهم وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی استان کنترل بیماری های غیر واگیر است. ما معتقدیم که نیروی انسانی کافی و ماهر در کشور موجود بوده و می توانیم بربسیاری از بیماری ها که تهدید کننده حیات جامعه هستند غلبه پیدا کنیم.
دکتر ولی زاد با تاکید بر اهمیت کنترل بیماری های غیر واگیر گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت از سال ۱۴۰۱ این مساله را به صورت پایش همگانی دنبال می کند و دیابت و پرفشاری خون بیماری هایی هستند که هم از نظر سطح ابتلا و هم از نظر عوارض، سیستم بهداشتی کشور را دچار صدمات زیادی کرده است.
مقام عالی سلامت استان ابراز امیدواری کرد که با همکاری تمامی ارگان ها و باغربال گری دقیق مانع از پیشرفت بیماری های غیر واگیر همچون دیابت و پرفشاری خون خواهیم شد.
دکتر ریختهگر معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه این جلسه طی سخنانی گفت: امروزه بیماری های غیر واگیر جای بیماری های واگیر را گرفته اند به طوری که ۸۵ درصد از مرگ ومیرها ناشی از ۴ بیماری سرطان، فشارخون، دیابت و بیماری های تنفسی است.
وی ادامه داد: مرحله اول این پویش ملی در فاز اول بر کنترل بیماری پرفشاری خون و دیابت تمرکز داشته و این دو بیماری را غربال گری می کند و پیش بینی می شود ۲۰ میلیون نفر در این طرح شرکت کنند.
معاون بهداشت دانشگاه اضافه کرد: تا به امروز افراد ۳۰ سال به بالا مورد غربال گری این نوع بیماری ها قرار می گرفتند؛ درحالی که در این پویش کلیه افراد 18 سال و بالاتر و بانوان باردار در تمام سنین جامعه هدف خواهند بود.
وی با بیان اینکه دیابت و فشارخون، مادر تمامی بیماری ها هستند تصریح کرد: متاسفانه نزدیک به نیمی از کسانی که دیابت یا فشار خون دارند از بیماری خود آگاهی ندارند و این مساله نشانگر این است که چه قدر برای تحقق سلامت در جامعه باید تلاش نمود.
در ادامه جلسه دکتر بانی معاون فنی معاونت بهداشت به ارائه مبسوطی از اهداف، جمعیت هدف، زمان، مکان و نحوه اجرای این پویش پرداخت و حاضرین در جلسه به ارائه نظرات و راهکارهای موثر در اجرای این پویش ملی پرداختند.
گفتنی است پویش ملی غربالگری بیماری های دیابت و پرفشاری خون با هدف شناسایی و شروع مراقبت و درمان بیماران مبتلا و نیز افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس این بیماریها از تاریخ 20 آبان ماه شروع و تا 15 دی ماه سالجاری ادامه خواهد داشت.
در پایان این جلسه دکتر ولی زاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با انجام تست قند خون و اندازه گیری فشارخون آغاز پویش ملی سلامت را در استان اعلام کرد .
نظر دهید