به گزارش پایگاه خبری وب دا آذربایجان غربی
نشست هم اندیشی سیستم قضایی و سلامت استان
در تاریخ یک آذر 1403 برگزار شد.
جلسه هم اندیشی مشترک دادگستری، دانشگاه علوم پزشکی ، سازمان نظام پزشکی و انجمن دندانپزشکان اول آذر ماه 1403 برگزار شد .
در این جلسه دکتر عتباتی رئیس کل دادگستری استان ضمن تاکید بر افزایش تعاملات با دستگاه قضایی و مجموعه های انتظامی و امنیتی گقت: ارتقای امنیت جامعه پزشکان، پرستاران و تمام کسانی که در این عرصه فعالیت می کنند برای سیستم قضا مهم است.
دکتر عتباتی تاکید کرد: باید رسیدگی به فعالیتهای غیر مجاز این حوزه را بسیار جدی قلمداد کرد.
وی خواستار بازدارندگی فزاینده با استفاده از مجازاتهای تکمیلی برای این فعالیتهای غیرمجاز در عرصه سلامت شد.
رئیس کل دادگستری استان گفت: بدلیل جایگاه ارزشمند و رفیعی که سیستم قضایی و سیستم سلامت دارند لذا همانگونه که حتی یک خطا از سیستم قضا پذیرفته نیست در مورد سیستم درمان نیز چنین است .
دکتر عتباتی پرداخت مالیات را وظیفه اقشار مختلف جامعه دانست و بیان کرد: مالیات حق 85 میلیون جمعیت کشور است و بخشی از درآمدهای دولت بر پرداخت مالیات متمرکز است.
وی با والا دانستن شأن و جایگاه پزشکان تاکید بر مطالبه گر بودن تک تک پزشکان از همکاران خود در پرداخت مالیات بمنظور حفظ آبروی جامعه پزشکی شد.
در ادامه رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشنی درمانی استان آذربایجان غربی گفت: سلامت و امنیت دو رکن اصلی توسعه می باشند.
دکتر ولی زاد در خصوص درمان و شاخصه های سلامت گفت: دانشگاه علوم پزشکی، حوزه صنفی سازمان نظام پزشکی و سایر حوزه های صنفی وابسته به علوم پزشکی در سطح دانشگاه، نیروهای مسلح، تامین اجتماعی و بخش خصوصی در تلاشند تا سطج سلامت در کشور و استان آذربایجان غربی را ارتقا دهند.
وی در ادامه افزود: در سطح استان در طول یک سال در کنار تعداد بسیار زیاد ویزیتها، بستریها، خدمات دارویی و خدمات حوزه بهداشت ممکن است بصورت سهوی کاستیهایی رخ دهد که مشکل اصلی نیستند.
مقام عالی استان خاطر نشان کرد: مشکل اصلی حوزه سلامت مداخلات غیر مجاز افراد خارج از حوزه بهداشت و درمان است که این موارد در سطح دانشگاه و سازمان نطام پزشکی و همکاری سازمان تعزیرات حکومتی استان مورد بررسی قرار می گیرند.
وی با اشاره به کاهش جرایم از سال 1402 بعلت افزایش تعرقه های جرایم گفت: در هفت ماه اول سال جاری ارتکاب به این قبیل جرایم کمتر شده است پس می توان نتیجه گرفت هر چقدر جرایم افزایش یابد میزان ارتکاب به تخلف کمتر می شود .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با بیان آمار قضایی برخورد شده گفت: در سال 1402، از 604 پرونده قضایی بررسی شده236 مورد به سیستم قضایی و 368 مورد به سیستم تعزیرات استان ارجاع شده است .
ضمن عرض تسلیت بمناسبت شهادت دکتر داوودی هیات علمی و متخصص قلب در سالن جلسات هتل آنا برگزار شد عنوان کرد: در طی سالیان اخیر با وجود اینکه جامعه پزشکی جانبرکف از جان، مال و خانواده خود در دوران هشت سال دفاع مقدس، کرونا و بلایای طبیعی گذشتند و اثبات کردند فقط برای ایران و ملت ایران زنده اند با هجمه های گسترده علیه جامعه پزشکی مواجه بودند.
دکتر ناصر عبایی در ادامه خاطر نشان کرد: مردم فهیم ایران قدردان جامعه پزشکی هستند و عزت و شرف جامعه پزشکی لکه دار نخواهد شد.
وی با اشاره به فرموده پیغمبر اکرم(ص) " النعمتان مجهولتان الضحه و الامان " گفت: امروز دو بال صحت و امان جمع شده اند تا با هم اندیشی و بارش افکار مسیر پیش رو را ترسیم کنند.
رئیس سازمان نظام پزشکی ارومیه و رئیس شورای هماهنگی استان نیز در این جلسه گفت: جامعه پزشکی فقط خواستار آرامش فکری و ذهنی در محل خدمت هستند تا بهترین و عالی ترین خدمات بهداشتی و درمانی را به مراجعین ارائه دهد.
دکتر عبایی با اشاره به وجود سه راه ثبت شکایتها و ایجاد پرونده در سازمان نظام پزشکی، گفت: یک حالت از مسیر دادسرا هست و بیمارانی که شکایتی داشته باشند با مراجعه مستقیم بعد از ثبت شکایت، در دادسرا رسیدگی می شود و در صورت صدور کیفرخواست به هیات بدوی ارجاع داده می شود شکایتهای ثبت شده سال 1403 تا آخر آبان ماه 132 مورد بوده است که 92 مورد رسیدگی شده و 40 مورد در جال رسیدگی هست.
وی در ادامه افزود: شکایتهای ارجاعی از معاونت امور درمان 84 مورد بوده است که 72 مورد رسیدگی شده و 12 مورد در حال رسیدگی است و حالت سوم شکایتهای ارجاعی از قوه قضائیه است که از 95 مورد 75 مورد رسیدگی شده و 20 مورد در حال رسیدگی است. که جمع کل شکایتها 311 پردنده می باشد که 239 پرونده رسیدگی شده و 72 مورد در حال رسیدگی است.
رئیس سازمان نظام پزشکی ارومیه و ریاست شورای هماهنگی استان در خاتمه عنوان کرد: نظارت بر امور درمان یکی از امور محوله به دانشگاه علوم پزشکی بویژه معاونت درمان و بخش نظارتی معاونت درمان استان است.
وی با اشاره به افزایش نظارتها به میزان 2 برابر علی رغم کمبود نیروهای نظارتی از دکتر مسعودی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بعلت نظارتهای مستمر در سالهای اخیر و معاونتهای دارو و غذا و معاونت بهداشت و تشکر کرد.
وی تاکید کرد: باید سعه صدر را به جامعه انتقال داد و مسیر حکمت پزشکی را یرای جامعه تبیین کرد چون پرشکی علاوه بر درمان یک امر حکیمانه است که این امر مفعول مانده است و دلیل عمده آن رابطه مالی بین پزشک و بیمار است.
دکتر عبایی تاکید کرد: اگر ارتباط مالی بین پرشک و بیمار بکل قطع شود احتمالا 90 درصد مشکلات جامعه پزشکی مرتفع خواهد شد و هجمه های وارد شده به جامعه پزشکی که منجر به مهاجرت پزشکان و دلسردی پرشکان جوان از ادامه تحصیل در رشته های تخصصی می شود، قطع می گردد.
دکتر مجیدی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نیز طی سخنانی گفت: رویکرد دستگاه قضایی در ارتباط با جامعه پزشکی همان ارامش و برقراری نظم و عدالت اجتماعی است که نسبت به سایر اقشار جامعه وجود دارد و حمایتهای بی دریغی که دستگاه قضایی با رعایت مقررات قانونی در حوزه درمان و بهداشت و جامعه پزشکی داردو این حمایت یک حمایت همیشگی در چارچوب مقررات قانونی است.
وی افزود: بحث نظارتی دانشگاه قطعا می تواند یکی از راهبردهای موثر علوم پزشکی و سایر دستگاههای نظارتی در حوزه پیشگیری باشد، قطعا مقوله پیشگیری در تمامی نظامهای حقوقی دنیا و در تمامی نظامها و فرایندها مورد تاکید است و یک امر توام با عقلانیت و سنجیدگی است.
گفتنی است در این نشست اعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی ، قضات، بازپرسان، دادستان ها، ریاست نظام پزشکی شهرستانها، هیات مدیره جامعه نظام پزشکی و جامعه دندانپزشکی، مجموعه جامعه پزشکی و روسای بیمارستانهای دولتی و خصوصی، رؤسا و معاونین هیات های انتظامی بدوی و تجدید نظر، شورای حل اختلاف نظام پزشکی ، تعزیرات حکومتی ، اداره بازرسی استان آذربایجان غربی حضور داشتند .
نظر دهید