به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وب دا
گزارش بیست و پنجمین کنگره ملی و یازدهمین کنگره بینالمللی سالیانه پژوهش و فناوری دانشجویان
دکتر قلی زاده معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در گفتگویی با وب دا عنوان کرد .
دکتر قلی زاده معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در گفتگویی با وب دا گزارشی مختصر از بیست و پنجمین کنگره ملی و یازدهمین کنگره بینالمللی سالیانه پژوهش و فناوری دانشجویان ارائه داد و گفت: بیست و پنجمین کنگره ملی و یازدهمین کنگره بینالمللی سالیانه پژوهش و فناوری دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از تاریخ 15 الی 17 شهریور ماه سال 1403 با حضور بیش از 1000 نفر از دانشجویان، اساتید، سخنرانان و مدعوین داخل و خارج از کشور در سالن وحدت شهر ارومیه برگزار گردید. این کنگره که از بزرگترین رویدادهای وزارت بهداشت محسوب میشود، با استقبال بسیار گسترده از طرف شرکت کنندگان روبرو شد. تیم اجرایی متشکل از 100 نفر از کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در طول یکسال در برنامهریزیها و پیش برد اهداف کنگره فعالیت داشتند.
وی افزود: این کنگره 22 محور اصلی جهت ارائه مقاله و همچنین 4 محور ویژه شامل:
- بیماری های واگیر و اختلالات ایمنی
- بیماری های غیرواگیر
- خون شناسی و سرطان
- بیماری های نوپدید و بازپدید
- بهداشت عمومی و سلامت اجتماعی
- سلامت دهان و دندان
- بیولوژی محاسباتی و بیوانفورماتیک
- سلامت در حوادث بلایا و فوریتها
- طب سالمندی و توان بخشی
- تغییرات اقلیم و سلامت
- طب مکمل تغذیه و رژیم درمانی
- طب ایرانی و گیاهی
- پرستاری و ایمنی بیماری
- ژنتیک، ژن درمانی و پزشکی شخصی سازی شده
- بهداشت باروری و مامایی
- دارو درمانی، کشف و ارزیابی داروهای نوین
- چالشهای پساپاندمی کووید ۱۹
- نوآوری و روشهای نوین تشخیصی و درمانی
- اخلاق پزشکی و حقوق سلامت
- مدیریت سیاست گذاری و اقتصاد سلامت
- علوم اعصاب و بهداشت روان
- فناوری اطلاعات سلامت و انفورماتیک پزشکی
محورهای ویژه این کنگره:
1. هوش مصنوعی و علوم داده
2. تجاری سازی و فناوریهای نوین پزشکی
3. جوانی جمعیت، فرزندآوری و درمان ناباوری
4. سلولهای بنیادی سلول درمانی و پزشکی بازساختی
دکتر قلیزاده در خصوص تعداد مقاله های دریافتی گفت: در این کنگره 3070 عدد بود که این موضوع در نوع خود کم نظیر و نسبت به سالهای قبل 30% افزایش داشت که از دلایل آن میتوان به اطلاع رسانیهای جامعه از طریق سایت کنگره، مراجع و پایگاههای اطلاع رسانی مجازی و زمانبندی دقیق در این اطلاع رسانیها بود. در ضمن از همکاری سفیرانی از دانشگاههای مختلف کشور جهت اطلاع رسانی از تمام مراحل پیشبرد این رویداد در طول سال به دانشگاه محل زندگی خود استفاده شده بود که از بین آنها 3 سفیر به عنوان سفیران برگزیده انتخاب و تقدیر گردیدند. مقالات انتخابی توسط 167 داور دانشجو و 147 داور هیأت علمی از سراسر کشور توسط چک لیستهای مربوطه داوری شد و در نهایت 892 مقاله جهت ارائه در کنگره پذیرفته شد. این داوران در طول برگزاری کنگره نیز در هنگام ارائه مقالات به عنوان داوران پنلها حضور داشتند. مقالات پذیرفته شده در قالب 26 پنل سخنرانی پژوهشی، 2 پنل سخنرانی فناورانه، 42 پنل پوستر به صورت همزمان در 6 سالن جداگانه ارائه شدند. همزمان با برگزاری این 70 پنل، 12 کارگاه آموزشی توسط اساتید و صاحب نظران حوزههای مختلف علوم پزشکی نیز برگزار گردید.
وی خاطر نشان کرد: در کنار برگزاری این گنکره سومین جشنواره پژوهش و فناوری وزارت بهداشت نیز برگزار شد که در این جشنواره از دانشجویان برگزیده در حوزههای مختلف پژوهش، فناورانه، تالیف کتاب، نگارش مقاله تقدیر شد. همچنین دومین دوره جشنواره علم و هنر آرتمیا با محوریت اصلی پیوند عضو نیز از دیگر برنامههای جانبی این کنگره بود که از بین آثار دریافت شده 34 اثر انتخاب و به نمایش گذاشته شد و در نهایت از سه اثر برتر تقدیر گردید.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در ادامه افزود: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در کنار برگزاری این رویداد علمی بزرگ و جشنوارههای همراه با آن، برای اوقات فراغت دانشجویان و اساتید نیز برنامههای جانبی و گردشگری نیز در نظر گرفته بود که همه روز پس از اتمام برنامههای علمی با در اختیار گذاشتن سرویسهای ایاب و ذهاب برای شرکت کنندگان امکان بازدید از مکانهای مختلف تاریخی، فرهنگی و گردشگری از جمله موزه، کلیسا، بازار سنتی ارومیه، دریاچه ارومیه و باغ رستورانهای متنوع جهت صرف شام فراهم گردیده بود. در ساعات پایانی شب در محلهای اسکان دانشجویان اکران فیلم سینمایی، برنامه استخر و همچنین برنامه رصد آسمان با تلسکوپ نیز از برنامه های تفریحی این کنگره بود که همه این موارد در موعدهای مقرر به وقوع پیوست.
نظر دهید