برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید

پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با شعار «نان و سلامت»

 نان به عنوان غذای اصلی بسیاری از مردم کشورهای جهان است. ایرانیان یکی از پرمصرف ترین جمعیت های جهانی نان هستند و میانگین مصرف سرانه نان دو الی سه برابر میانگین مصرف جهانی و 37 تا 40 درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است. بنابراین سلامت و کیفیت نان مصرفی به صورت مستقیم بر سلامت جامعه اثر می گذارد. قسمت قابل توجه از انرژی و پروتئین (بیش از 45% نیازروزانه) املاح معدنی مثل فسفر و ویتامین های گروه B مورد نیاز بدن از طریق نان تامین می شود. در اقشار کم درآمد که نان بیشتری مصرف می کنند تا 60 % پروتئین روزانه از نان تامین می شود و هم چنین بیش از 30 % کلسیم و فسفر روزانه از نان تامین می شود.

تأثیر مصرف نان کامل(دارای سبوس و گیاهک گندم) در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها ازجمله مشکلات قلبی-عروقی، دیابت، مشکلات گوارشی، سرطان ها، چاقی و مشکلات متابولیکی نقش دارد. چندین دهه است که سبوس و جوانه گندم در اکثر کارخانجات کشور، در مقادیر مختلف از آرد جداسازی می شود و با سبوس گیری 85% فیبر، ویتامنیها، املاح وکل جوانه جداسازی می گردد. در اینصورت نان مصرفی، فاقد فیبر کافی و سبوس مورد نیاز بدن است. نان حاصل ارزش غذایی بسیار پایینی دارد و موجب شیوع انواع بیماری ها می شود.

آمار نگران کننده ی 420 هزار مورد مرگ و میر سالانه در کشور (حدود 25 هزار مورد مرگ به طور مستقیم یا غیر مستقیم) به علت عدم مصرف نان کامل و سبوس دار نسبت داده شده است. مساله ای که ارتباط مستقیمی با سرطان گوارشی، فشارخون بالا و چاقی دارد که همگی با کمبود فیبر مرتبط هستند.

در این راستا پویش " نان و سلامت" با هدف ارتقای آگاهی عمومی درباره مفهوم نان سالم از 15 آذر الی 30 آذر برگزار می شود. در واقع آگاهی به مردم کمک می کند که بدانند باید نان با آرد سبوس گیری نشده مصرف شود ، نه صرفا سبوس اضافه شده روی سطح نان که امروزه در برخی نانوایی ها رواج دارد!

باید شرایطی ایجاد کرد که همه اعضای زنجیره تولید نان، از کارخانه تا مصرف کننده نهایی تحت تاثیر این تحول مثبت قرار بگیرند.

 

کلمات کلیدی
{author_name}
تصویر نویسنده :

خدیجه کاظمی
عکاس

خدیجه کاظمی

تنظیمات قالب