به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو
بررسـی انـواع فـرآوردههای تراریخته، فوائد و مضرات آنها
روز شنبه 7 بهمنماه کارشناس فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی در خصوص محصول ترا ریخته گفت.
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
صبح روز شنبه 7 بهمنماه سال جاری کارگاه آموزشی آشنایی با فرآوردههای ترا ریخته با حضور کارشناسان معاونت غذا و دارو و مسئولین فنی واحدهای تولیدی با تدریس دکتر آقاخان خیری کارشناس فراوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در محل سالن آمفیتئاتر معاونت غذا و دارو برگزار شد.
دکتر آقاخان خیری کارشناس فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو گفت: محصولات ترا ریخته یا GMO مخفف (genetically modified organism) ارگانیسمهای اصلاحشده ژنتیکی هستند. این اصطلاح بهطورکلی برای مواد غذایی استفاده میشود که ژنهای آنها با استفاده از بیوتکنولوژی تغییریافته است.
گیاه تراریخته از طریق مهندسی ژنتیک تغییر مییابد این تغییر معمولاً جهت بهبود مقاومت گیاه به برخی آفات یا بیماریهای گیاهی و برای بهبود عملکرد گیاه و بهرهوری کشاورزی صورت میگیرد
شایعتـرین محصـولات تـراریختـه سویا، ذرت، پنبه و کانولا هستند و مهمترین دلیل دستکاری ژنتیکی مقاومت آنها در برابر علفکشها و آفات گیاهی است.
دکتر خیری در ادامه به فواید محصولات تراریخته اشاره کرد و تصریح نمود: ماندگاری بیشتر محصولات، محافظت محیط در برابر سموم، تولید محصولاتی قویتر، جنگلزدایی کمتر، کاهش قیمت غذا، مقاومت در برابر حشرات از عمده دلایل آن است.
خیری ضمن اشاره به مضرات محصولات تراریخته گفت: دستکاری ژنتیکی باعث ایجاد پروتئینهایی در گیاه یا جانور جدید میشود که ممکن است برای بدن انسان بهعنوان عامل بیگانه شناساییشده و منجر به ایجاد واکنش آلرژیک شود، کاهش تنوع زیستی، کاهش کارایی آنتیبیوتیکها از مضرات این دسته محصولات هستند همچنین تحقیقات نشان داده که این محصولات میتوانند در بروز سرطانها مؤثر باشند و بر سلامتی انسان و حتی محیطزیست تأثیر منفی بگذارند.
- ن مقام مسئول در پایان تاکید نمود: مطابق دستورالعمل ارسالی سازمان غذا و دارو اگر در محصولی روغن مورد استفاده پایه تراریخته داشته باشد باید برای رعایت حقوق مصرف کننده برچسب تراریخته برآن درج شود اما با خیال راحت باید بگوییم که در آزمایشات مختلف انجام شده مراحل مختلف فرایند تصفیه هیچ اثری از DNA تغییر ژنتیک یافته باقی نمیگذارد.