صفحه اصلي | آرشیو اخبار | معرفی دانشگاه | چارت سازمانی | تماس با ما
شنبه ١٠ آبان ١٣٩٩
اخبار > 24 ام مهرماه روز جهانی غذا


  چاپ        ارسال به دوست

به گزارش آقاپور مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو

24 ام مهرماه روز جهانی غذا

مهندس نسرین حقیقت افشار مدیر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی ارومیه بمناسبت روز جهانی غذا اظهار داشت: روز 24 ام مهرماه مصادف با 16  اکتبر از سوی سازمان خواربار و کشاورزی FAO برای اولین بار در سال 1981بعنوان روز جهانی غذا تعیین شده است و از آن زمان تاکنون همه ساله این روز باشعار خاصی نام‌گذاری و با مراسم ویژه‌ای در سراسر جهان برگزار می‌گردد.

هدف از برگزاری روز جهانی غذا جلب توجه همگانی به مشکل گرسنگی در جهان و همچنین اهمیت غذای سالم و ایمن برای سلامتی انسان و تاثیر آن در شکوفایی جوامع بشری می‌باشد.

امسال سازمان FAO روز جهانی غذا را با عنوان " توسعه، تغذیه پایدار با مشارکت یکدیگر"  نام‌گذاری کرده و در همین راستا شعار امسال این روز در کشور ما با عنوان "همه باهم برای تغذیه سالم در شرایط اپیدمی کرونا" تعیین گردیده است.

بر اساس گزارش FAO امسال بیش از 2 میلیارد انساندر جهان به غذای ایمن، سالم و کافی دسترسی ندارند و این در حالی است که ضایعات مواد غذایی در دنیا 1.3 میلیون تن که معادل یک سوم کل غذای تولید شده در جهان است، برآورد شده است. ضایعات مواد غذایی در کشور ما هم حدود30% تخمین زده می‌شود، بنابراین جا دارد در این روز به موضوع تولید غذای سالم و با کیفیت و همچنین بهبود روشهای فرآوری، بسته‌بندی و توزیع آن جهت کاهش میزان ضایعات از سوی همه ارگانها و سازمانهای ذیربط توجه بیشتری گردد.

مهندس حقیقت افشار افزود: با توجه به نقش آموزش و اطلاع‌رسانی در ارتقاء فرهنگ جامعه و همینطور اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی در هنگام تهیه و خرید، نظر شهروندان و هم‌میهنان عزیز را به موارد زیر جلب می‌نماید:

·        توجه به ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی در هنگام تهیه و خرید

·        توجه به وجود آرم سازمان غذا و دارو بر روی لیبل و اتیکت محصولات غذایی و همچنین شماره مجوز بهداشتی( پروانه ساخت)

·        توجه به نشانگر رنگی تغذیه‌ای( چراغ راهنما) بر روی لیبل و انتخاب آگاهانه ماده غذایی با توجه به اطلاعات درج شده در نشانگر

·        کنترل تاریخ تولید و انقضاء مصرف محصولات قبل از خرید و عدم مصرف محصولات بدون تاریخ منقضی

·        عدم خرید و خودداری از مصرف هرگونه محصولات غذایی غیرمجاز و قاچاق

·        توجه به وجود برچسب اصالت بر روی لیبل محصولات خارجی وارداتی

 

ایشان در خاتمه یادآور شد: الگوی صحیح مصرف مواد غذایی می‌تواند نقش موثری در پیشگیری و کنترل بیماری کوید 19 در شرایط بحرانی کنونی کشور داشته باشد، لذا از همه شهروندان و هم‌استانی‌های عزیز تقاضا دارد ضمن توجه و تاکید به پروتکل‌های بهداشتی پیشگیری از اپیدمی کرونا( رعایت فاصله‌گذاری، استفاده از ماسک، تهویه هوا در محیط‌های بسته و شستشوی مداوم دستها و ضدعفونی سطوح و ....)، با توجه خاص به رعایت اصول بهداشتی، در تهیه مواد غذایی و الگوی صحیح مصرف مواد غذایی در حفظ سلامت خود و اطرافیان کوشا باشند.


٠٩:٤٧ - چهارشنبه ٢٣ مهر ١٣٩٩    /    شماره : ٣٣٥٣٨    /    تعداد نمایش : ٥٧


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج