English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: چهارشنبه ١٧ خرداد ١٤٠٢
واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی لازم و ملزوم هم هستند


  چاپ        ارسال به دوست

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وب دا

توصیه های نوروزی

توصیه های ایمنی در سفرهای نوروزی

· قبل از سفر حتما برای خودرو خود معاینه فنی انجام دهید. برای این کار به نمایندگی‌های مجاز خودرو مراجعه کنید تا در طول سفر مشکلی برای وسیله نقلیه‌تان پیش نیاید. بهتر است این کار را حداقل یک هفته قبل از حرکت انجام دهید.

· حتما بیمه‌ نامه خودرو خود را بررسی کرده و در صورت اتمام بیمه نامه‌ آن را تمدید کنید.

· وسایل مورد نیاز ماشین خود از قبیل زنجیر چرخ، جعبه لوازم ایمنی، لاستیک زاپاس، کپسول اطفا حریق و هر آنچه که مورد نیاز است را در صندوق عقب ماشین قرار دهید.

· اگر برای اولین بار است که به مقصد انتخابی‌تان سفر می‌کنید، حتما قبل از حرکت با استفاده از نقشه و یا جستجو در اینترنت نسبت به مسیر مورد نظر آشنایی کامل پیدا کنید. در طول راه از سامانه مسیریاب استفاده کنید.

· قبل از سفر حتما وضعیت ‌آب و هوا و جاده را به طور کامل بررسی کنید.

· تا جایی که امکان دارد در طول روز سفر کنید و هنگام شب از رانندگی خودداری کنید تا هم خطر تصادفات را کاهش دهید و هم از طبیعت اطراف لذت ببرید.

· به قوانین راهنمایی و رانندگی احترام بگذارید و در طول مسیر حتما به علائم هشدار دهنده‌ای که در جاده نصب شده است، توجه کنید.

· در طول مسیر حداقل هر دو ساعت توقف داشته باشید تا خودتان و هم همسفرانتان خسته نشوید. اگر احساس خواب آلودگی داشتید، حتما استراحت کنید تا حادثه‌ای رخ ندهد.

· اگر در طول مسیر حادثه‌‌ای رخ داد خونسردی خود را حفظ کنید و دیگران را هم به آرامش دعوت کنید.

· برای سرنشین‌های جلو و عقب ماشین حتما از کمربند ایمنی استفاده کنید.

· هنگام رانندگی داروهای خواب‌آور استفاده نکنید.

· در طول مسیر زباله‌های خود را از پنجره به بیرون پرتاب نکنید و حتما آن را در کیسه‌ای بریزید و هنگام رسیدن به سطل زباله آن را در سطل خالی کنید.

· از حرکت در جاده‌های غیر استاندارد و شانه‌های خاکی اجتناب کنید. شانه‌های خاکی برای مواقع ضروری در نظر گرفته شده و استفاده از آن‌ها برای دور زدن جاده می‌تواند باعث بروز مشکل برای دیگران شود.


توصیه‌های بهداشتی در سفرهای نوروزی

· برای طول مسیر، غذای خانگی همراه خود ببرید تا مجبور نشوید از رستوران‌های جاده‌ای غذا تهیه کنید.

· در شهر یا کشور مقصد حتما در رستوران‌های بهداشتی غذا بخورید و تا حد امکان از رستوران‌های خیابانی غذا تهیه نکنید.

· حتما از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید و در صورتی که به آن دسترسی ندارید، آب معدنی تهیه کنید.

· اگر در طول سفر مجبور به استفاده از غذاهای کنسروی شدید، قبل از مصرف حتما ۲۰ دقیقه آن‌ها را بجوشانید.

· در صورت ابتلا به بیماری اسهال مقدار زیادی مایعات مصرف کنید و اگر شدت آن زیاد بود حتما به پزشک مراجعه کنید.

· در سفر نوروزی از خوردن غذاهای خام و نیم پز خودداری کنید، تا احتمال ابتلا به مسمومیت کاهش پیدا کند.

· سرویس‌های بهداشتی بین راهی منبع آلودگی هستند. بنابراین بهتر است که در طول سفر حتما دستکش‌های یکبار مصرف و صابون مایع همراه خود داشته باشید.

· قبل از صرف غذا، دست ها را خوب بشویید. در سفر ممکن است براي بازدید چرخ هاي ماشین به آن ها دست بزنید یا اگر از وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس یا قطار استفاده می کنید به دلیل دست زدن به صندلی ها و یا پنجره و... ممکن است دست شما آلوده شود، پس چنانچه میخواهید غذا میل کنید قبل از آن، دست های خود را به صورت صحیح بشویید.

· سبزیجات را قبل از مصرف سالم سازی کنید. سالم سازي سبزیجات، قبل از مصرف، در پیشگیري از ابتلا به بیماری هاي عفونی و انگلی روده اي موثراست. سالم سازي سبزیجات در چهار مرحله پاکسازي انگل زدایی (به وسیله مایع ظرفشوئی و آب)، گندزدایی (محلول ضدعفونی کننده سبزیجات قابل تهیه از داروخانه ها و آبکشی با آب فراوان) و شستشو انجام می شود.

· زباله را به روش بهداشتی دفع کنید. از ریختن زباله در اماکن و معابر عمومی جدا خودداري نمایید. زباله هاي خود را در طول سفر، در کیسه هاي نایلون نگهداري و در اولین سطل زباله بریزید.

· اگر به بیماری مسافرت که با تهوع، سردرد و استفراغ همراه است دچار می‌شوید، پیشنهاد می‌کنیم در قسمتی از وسیله نقلیه باشید که کمترین حرکت را دارد و صندلی خود را به حالت نیمه خوابیده قرار دهید. سعی کنید شکم خود را خالی نگه دارید.


توصيه هاي دارويي در سفرهاي نوروزي

· در مسافرت نوروزي يك كيف مخصوص وسايل و اقلام بهداشتي به همراه داشته باشيد. در اين كيف كارت يا دفترچه بيمه خدمات درماني خود و هم سفرانتان و آخرين نسخه هاي پزشكي تان را بگذاريد.

· اگر قصد سفر با هواپيما را داريد بايد توجه داشته باشيد كه داروهاي خود را در ساک دستي كه به داخل هواپيما مي بريد قرار دهيد و در ساكي كه به قسمت بار هواپيما مي رود، قرار ندهيد.

· اگر عينك طبي اضافي داريد آن را همراه خود ببريد.

· بيماران قلبي هنگام مسافرت آخرين نوار قلب و نسخه خود را همراه داشته باشند.

· اگر داروهايي را به طور مرتب مصرف مي كنيد، به مقدار كافي آنها را به همراه ببريد. تقريبا بايد يك و نيم برابر مصرف عادي خود، در طي سفر دارو به همراه خود داشته باشيد تا در صورت بروز مشكل، با كمبود دارو مواجه نشويد.

· در مسافرت نوروزي مقداري داروهاي اوليه مانند مسكن هاي ساده، پماد سوختگي، قرص مسافرت، محلول هاي ضدعفوني و وسايل زخم بندي در كيف بهداشتي خود همراه ببريد.

· همچنين هنگام مسافرت، در كيف بهداشتي خود نام و نشاني نزديك ترين اقوام و آشنايان خود را بگذاريد.

· هنگام مسافرت، كودكان را تنها نگذاريد. بهتر است برگه اي شامل نام و نشاني كامل در جيب آنان قرار دهيد.

· جهت پيشگيري از گزش حشرات در محيطهاي گرم و مرطوب، پشه بند، حشره كش هاي خانگي و يا پماد و اسپري دافع حشرات همراه داشته باشيد.

· نحوه نگهداري داروها را از دكتر داروساز، هنگام تحويل گرفتن دارو از داروخانه بپرسيد و هيچگاه داروهاي خود را در اتومبيلي كه زيرنور آفتاب پارك شده است و يا در شيشه عقب اتومبيل قرار ندهيد.

· داروهاي يخچالي را در ظروف مخصوص خنک كننده حمل نماييد.

· در خصوص بيماران ديابتي كه انسولين تزريق ميكنند توجه به موارد زير در هنگام سفر بر اساس توصيه هاي مركز تحقيقات غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي تهران، ضروري مي باشد :

        1- فراهم نمودن انسولين و داروهاي مصرفي و سرنگ براي تمام مدت سفر

        2- همراه داشتن دستگاه يا نوار كنترل قند خون

         3- قند حبه اي، نبات، بيسكوئيت و آبميوه براي درمان كاهش احتمالي قند خون

         4- ميان وعده مناسب (مانندميوه و ساندويچ كوچک)

· در خصوص بيماران مبتلا به فشار خون بالا، بهتر است دستگاه فشارسنج و داروهاي مصرفي همراه بيمار باشد و از مصرف مواد غذايي حاوي نمک مانند آجيل، تنقلات و مواد غذايي چرب خودداري شود.


توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از بروز هاری:

جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری کشنده هاری، در صورت بروز حیوان گزیدگی (حتی در صورت ایجاد خراش سطحی) توسط کلیه حیوانات خونگرم پستاندار چه وحشی و چه اهلی اعم از گوشتخوار و علفخوار نظیر سگ، گربه، روباه، شغال، گرگ، گاو، گوسفند و ... به نکات زیر توجه فرمائید:

- خونسردی خود را حفظ کنید.

- فوراً محل خراش یا زخم را با آب و صابون به مدت 20-15 دقیقه شستشو دهید.

- به هیچ وجه محل زخم را پانسمان ندهید.

-فوراً به نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی، خانه بهداشت و یا یکی از مراکز درمان پیشگیری هاری زیر مراجعه کنید.

 

توصیه های تغذیه ای در سفرهای نوروزی

· در هنگام مسافرت به همراه خود یک غذای ساده منزل ببرید یا از رستوران هایی که پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند استفاده کنید.

· بعد از مصرف غذاهای سنگین و چرب و یا معده سنگین رانندگی نکنید این امر باعث خواب آلودگی شما خواهد شد.

· از خرید و مصرف شیر و پنیر فله و تازه خودداری کنید. این مواد غذائی علاوه بر احتمال آلودگی میکروبی و شیمیایی احتمال انتقال بعضی از بیماری ها نظیر تب مالت و ... را هم دارد.

· در رستورانها بهتر است از مصرف سالاد و سبزی خوردن به دلیل عدم اطمینان از شستشوی صحیح و احتمال وجود آلودگی های انگلی و انتقال کرونا خودداری کنید.

· از میوه ها به عنوان میان وعده مناسب استفاده کنید و حتما قبل از استفاده، آنها را خوب شستشو دهید.

· در صورت مصرف غذاهای کنسروی، به تاریخ مصرف آن توجه کنید و قبل از مصرف از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده برآمدگی و فرو رفتگی از مصرف آن ها خودداری کنید، قبل از مصرف حتما آن ها را 20 دقیقه بجوشانید.

· در صورت مصرف غذا در رستورانها حتما به ظاهر رستوران، وضعیت کارکنان آن و شرایط بهداشتی، کارت بهداشت کارکنان و رعایت پروتکل ها ی مرتبط با کرونا توجه کنید.

· غذاهای خشک مثل کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته بهترین غذا در طول سفر هستند. غذایی که برای بین راه تهیه می کنید، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مثل انواع خورش ها، سریعتر فاسد می شوند چون میکروبها و باکتریها در فضای مایع محیط مناسب تری برای رشد و تکثیر دارند.

· در رستوران، حتما همراه با غذایی که میل می کنید، از ماست (کم چرب و پاستوریزه)، لیموترش و یا آبلیمو استفاده کنید. با مصرف این ها، محیط دستگاه گوارش اسیدی می شود و در نتیجه از رشد و تکثیر میکروبها دردستگاه گوارش و در نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری می شود.

· مصرف انواع دسرهای خامه ای در طول سفر توصیه نمی شود چون ممکن است با شیر و خامه پاستوریزه نشده تهیه شده باشد و یا اینکه به علت کهنگی فاسد شده باشد.

· یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخ هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می شوند خودداری کنید.


توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از بروز بیماری های منتقله توسط آب:

- از شستشوی لباس و ظروف غذا در آب نهرهای عمومی خودداری نمائید.

- یخ مصرفی را از محل های بهداشتی و مطمئن تهیه نمائید.

- در هنگام مسافرت، از آب های بسته بندی شده استفاده نمائید.

- چنانچه از سلامت آب اطمینان ندارید، به منظور سالم سازی آب از طریق جوشانیدن، آب را حداقل به مدت 1 دقیقه (از زمان جوشیدن) بجوشانید و پس از سردشدن استفاده نمائید.

- از نوشیدن آب مشکوک در مسیر جاده ها، پارک ها و سایر تفرجگاه ها بپرهیزید.

- از آب رودخانه ها و جویبارها جهت نوشیدن، پختن غذا و شستشوی سبزی و میوه استفاده ننمایید.

- از شستن ظروف غذا در توالت های مراکز تفریحی و پارک ها خودداری فرمائید.


توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از بروز تب مالت:

-از مصرف مواد لبنی مشکوک و غیرپاستوریزه جدا خودداری شود (در صورت عدم دسترسی به فرآورده های لبنی پاستوریزه، باید شیر به مدت حداقل 5 دقیقه از زمان جوش آمدن شیر جوشانده شود).

- با توجه به اینکه بخش عموه موارد بیماری تب مالت در مناطق روستایی است، دامداران و خانواده آن ها هنگام ورود به آغل و اصطبل و خصوصا در هنگام تماس با جفت، ترشحات و بقایای پس از زایمان و سقط جنین دام حتما از لوازم حفاظت فردی (کلاه، ماسک، دستکش مناسب، عینک، چکمه، لباس کار مناسب) استفاده نمایند.

- فاصله محل نگهداری دام تا محل سکونت و استراحت افراد نباید نزدیک باشد.


برای اینکه به بیماری آنفلوانزا مبتلا نشویم، لازم است:

- روزانه دست های خود را با آب و صابون بشوییم و یا با محلول های ضدعفونی کننده تمیز کنیم.

-از لمس کردن چشم ها، بینی و دهان خودداری کنیم، چون باعث انتقال ویروس می شود.

-در صورت امکان از افرادی که علائمی شبیه بیماری آنفلوانزا دارند، حداقل به اندازه یک متر فاصله بگیریم.

-به یاد داشته باشیم که اشیایی مانند تلفن، صفحه کلید کامپیوتر، دستگیره درها و ... هم می توانند انتقال دهنده ویروس باشند. بهتر است از تمیز بودن آن ها مطمئن شویم.

-توصیه می شود از اسباب بازی های قابل شستشو برای کودکان استفاده شود.

-در صورت ابتلا به آنفلوانزا از حضور در مناطق شلوغ خودداری کنیم.

-با بازکردن پنجره ها و درب ها در فواصل مناسب در روز برای حداقل هر بار 10 دقیقه به تهویه مناسب محیط کمک کنیم.


١٠:٤٠ - يکشنبه ٢٨ اسفند ١٤٠١    /    شماره : ٥١٤٧٢    /    تعداد نمایش : ١٢٤


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج