صفحه اصلي | آرشیو اخبار | معرفی دانشگاه | چارت سازمانی | تماس با ما
يکشنبه ٢٤ آذر ١٣٩٨
اخبار > نکات بهداشتی ضروری در پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان


  چاپ        ارسال به دوست

به گزارش مجرد مسئول روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه

نکات بهداشتی ضروری در پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان

خانواده ها حتما به نکات زیر توجه نمایند :

-         دام خود را از مراکز مجاز و تحت نظر دامپزشکی تهیه کنید .

-         کشتار دام در معابر و اماکن مسکونی سبب گسترش بیماریهای مشترک بین انسان و دام می شود لذا ذبح دام قربانی را در کشتارگاه های دام و تحت نظر کارشناسان دامپزشکی انجام دهید.

-         گوشت تازه را قبل از مصرف 24 ساعت در دمای یخچال ( صفر تا 4 درجه سانتی گراد) نگهداری نمائید.

-         دل و جگر تازه دام را به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف نمائید.

-         در هنگام ذبح و قطعه قطعه کردن گوشت از وسایل حفاظت فردی شامل دستکش، روپوش، پیش بند و عینک استفاده نمایید و از مشارکت سایر افراد که وسایل حفاظت فردی ندارند جلوگیری کنید .

-         از ریختن خون دام در معابر عمومی خودداری گردد .

-         از هرگونه تماس با انگل یا موجود خارجی روی پوست و پشم دام (کنه ، کک و ... ) خودداری گردد .

-         بعد از ذبح دام حتماً محل ذبح شستشو و ضدعفونی گردد . (برای این منظور می توان از ضدعفونی کننده های موجود درمنزل مانند وایتکس و یا آهک و... استفاده گردد )

-         در هنگام ذبح مراقبت گردد ترشحات یا خون حاصل از ذبح به داخل چشم یا دهان وارد نشود.

-         سامانه 190 پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی آماده دریافت شکوائیه های شما می باشد.

-         یکی از بیماریهایی که می توانند در فرآیند ذبح دام به انسان منتقل شوند تب کریمه کنگو می باشد، تب کریمه کنگو یک بیماری قابل انتقال از دام به انسان است که در حیوانات اهلی علامت خاصی ندارد، اما می تواند به انسان منتقل و گاهی باعث مرگ شود یکی از راه های انتقال این بیماری تماس با خون و ترشحات، پوست و لاشه حيوان آلوده در هنگام ذبح دام يا كمك به وضع حمل دام و يا قطعه قطعه كردن گوشت تازه و يا خوردن جگر خام و نيم پز می باشد که بهترین راه های پیشگیری از این بیماری موارد زیر می باشد:

v     نگهداري دامها با فاصله معيني از محل زندگي.

v     عدم خريد و مصرف دامهاي قاچاق.

v     در هنگام ذبح دام از رفتارهايي مانند نگهداشتن كارد قصابي با دندان خودداري كنند.

v     از ذبح دام در محيط خارج از كشتارگاه در منازل يا معابر عمومي و انظار مردم جدا

خوداري گردد.

v     افرادي كه زخم در دست دارند از ذبح دام يا خرد كردن گوشت دام خودداري نمايند.

v     خود داري از مصرف جگر تازه و گوشت تازه به صورت خام يا نيم پز

v   در صورتي كه بعد از تماس با دام يا گوشت تازه دچار تب،سردرد،دردعضلات و خونريزي شديد گردیدید،سريعا به مراكز بهداشتي درماني مراجعه نماييد.

« به یاد داشته باشیم برای پیشگیری از بیماری های قابل انتقال بین انسان و دام باید گوشت مصرفی را از مکان های مورد تایید با داشتن مهر و برچسب سازمان دامپزشکی کشور تهیه کنیم و از خرید گوشت از قصابان دوره گرد و غیر مجاز جدا خودداری کنیم. »

با ذبح دام در کشتارگاه های دام ، سلامتی و بهداشت را به خود و خانواده هدیه نمائید.

 


١٩:١٠ - يکشنبه ٢٠ مرداد ١٣٩٨    /    شماره : ٢٥٨٩٩    /    تعداد نمایش : ٣٠٤


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج