به گزارش پایگاه خبری وب دا آذربایجان غربی
باید نگاه راه بردی رهبری را پیش برد و محقق ساخت و نگاه استرتژیک و بلند مدت رهبری را عملی نمود
آیت الله دکتر دیرباز نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان در جلسه هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاه عنوان کرد .
در جلسه هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاه به همت دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و با حضور دکتر ولی زاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان که در تاریخ 6 تیرماه سال جاری برگزار شد آیت الله دکتر دیرباز نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان و رئیس دانشگاه حکمت و فلسفه ایران در خصوص جریان شناسی انتخابات گفت: در این جریان شناسی حداقل دو رویکرد وجود دارد که این دو رویکرد تفاوت و تمایزهایی در ساحت های مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، روابط داخلی و بین المللی دارند
دکتر دیرباز در ادامه به برخی از این تفاوتها اشاره کرد و گفت: بعنوان مثال در اقتصاد دوران رکود و رونق وجود دارد و در سیاست نیز مردم با وجدان آگاه خود به جریانهای سیاسی متفاوت در ادوار مختلف میدان و مجال داده اند و جریانهای مختلف فکری و سیاسی را مشاهده و ارزیابی می کنند تا متوجه شوند آیا به مردم و کشور خدمت می شود و موجبات پیشرفت کشور را فراهم می شود و توان رسیدن به اهدافی که شعار آن را می دهند را دارند و این را در گذشته انقلاب بارها تجربه کرده ایم.
وی خاطرنشان کرد: دو جریان عمده در کشور ایران وجود دارد که این دو جریان کاملا متفاوت از هم نیستند و اشتراکاتی دارند و وجود تفاوت بین دو جریان بمعنای نفی اشتراک نیست.
نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان یادآور شد: دو جریان توده گرا یا مردم سالار بودن وجود دارد .
وی تصریح کرد: در مردم سالاری تکیه بر انتخاب آگاهانه است در توده گرایی تاکید بر به صحنه کشیدن مردم و اخذ رای آنهاست .
دکتر دیرباز در ادامه افزود: محور دوم قوانین نظم جهانی می باشد و یک نظام بین المللی که بر دنیا حاکم است و نگاه ما بر این قوانین و اعتقادات به دو صورت است
اول اینکه این قواعد برای ما اصالت ذاتی ندارد و آنچه اهمیت دارد هویت ملی، کشور ایران و اقتدار ماست و نگاه ما اینگونه است که چگونه از این قواعد استفاده حداکثری در مسیر عزت و هویت ملی خود گرفته شود .
دوم اینکه ما باید قوانین بین المللی را بپذیریم و با آنها همراه شویم و اگر در جایی کنار آمدن با این قوانین موجب مخدوش شدن هویت و عزت ملی ما بشود آن را بپذیریم.
آیت الله دکتر دیرباز در خصوص محور سوم که نگاه به آزادی است بیان کرد: در یک نگاه خط قرمز آزادی صدمه به دیگران است یعنی تا وقتی آزادیم که موجب صدمه و آسیب دیگران نشویم. نگاه دیگر اینکه اخلاق، معنویت و کرامت که از قیود و محدودیت های آزادی هستند با وجود اینکه آزادی برای رشد و شکوفا شدن استعدادهاست اما اگر آزادی را در این بدانیم که صدمه ای به دیگران وارد نشود ولی اخلاق منکوب بشود و ارزشها و کرامت انسانی از بین برود ، وضعیت کاملا مشخص می باشد .
وی محور چهارم را اقتصاد دانست و گفت: اگر فضای آزاد اقتصادی وجود داشته باشد تولید کنندگان وارد صحنه می شوند و هر کدام کالای مرغوب و ارزان تولید کند برنده خواهد شد
دکتر دیرباز تاکید کرد: رقابت به تنهایی منجر به کارامدی نمیشود و وقتی معنا پیدا می کند که تولید کنندگان این عرصه یک موازنه در وزن و توانایی داشته باشند.
وی بر عدالت تاکید کرد و گفت: یک نگاه پیشرفت یا توسعه را بهای مخدوش کردن عدالت قبول می کند و در صورت آسیب وارد شدن به قشرهایی از جامعه با یارانه یا راههای دیگر سعی بر جبران آن می نماید اما در نگاه دیگر باید پیشرفت و توسعه باید متوازن با عدالت باشد .
نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با بیان مورد مصلحت عنوان نمود: عده ای در مذاکرات فقط به دنبال مصلحت هستند و از آن به عنوان منافع ملی یاد می کنند .
وی تاکید کرد: حق گرایی برتر از مصلحت است و در جهان هر جا مظلومی باشد باید از آن قشر حداقل حمایت نمود و شهید رئیسی همزمان با حفظ عزت و حق مداری بیشترین ارتباطات را در عرصه بین الملل فراهم کردند .
دکتر دیرباز در نهایت به ولایت پذیری اشاره کرد و گفت: باید نگاه راه بردی رهبری را پیش برد و محقق ساخت و نگاه استرتژیک و بلند مدت رهبری را عملی نمود .